Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Κεφάλαιο: ΨΥΧΩΤΙΚΟΙ πρώην - email αναγνώστριας





Έλαβα λοιπόν και το πρώτο μου email από αναγνώστρια! Το έναυσμα δόθηκε από την τελευταία μου ανάρτηση λογικά. Ακολουθεί. :)





Κεφάλαιον «ψυχωτικοί πρώην». Κι είναι και μεγάλο το άτιμο. Και μαύρο κι άραχλο. Κι έχω βαρεθεί ν’ ακούω για κολλημένες πρώην, είπα να το επεκτείνω και στα αρσενικά. 

Και που λέτε. Δε λέω πως δεν είναι αποδεκτό- φυσιολογικό, κάπως αναμενόμενο ακόμα- να έχεις ένα μίνι κόλλημα με κάποια πρώην, έτσι, για λίγο βρε αδερφέ, μέχρι να περάσεις από τούτη την ολοσκότεινη και μισητή φάση, αν μη τι άλλο κάπως θα δέθηκες μαζί της. Μα μέχρι εκεί. Όταν ετούτο το κόλλημα μετατρέπεται σε ακατάπαυστες κλήσεις και μηνύματα, ξεροσταλιάσματα κάτω από το σπίτι της, εκκλήσεις για λύπηση και έλεος, κατηγορίες ότι σου κατέστρεψε τη ζωή (wtf, σου σκότωσε το κατοικίδιο και κάνεις έτσι;), απειλές,  εκβιασμούς, ε, τότε κάααατι δεν πάει καλά. Καθόλου καλά. Αχ, πολύ σε βάση παραδειγμάτων προσανατολίζεται το blog άρα για πάμε.

Ξεκινάμε από δικά μας βιώματα. Ολιγόμηνη σχέση,  κάποια στιγμή για τους χι-ψι λόγους λέω να το διαλύσουμε. Αμέσως καταιγισμός από μηνύματα και κλήσεις, δηλώσεις περί αιώνιας αγάπης, εκκλήσεις για έλεος και λύπηση, έμμεσες απειλές σχετικά με την υγεία του, σωματική και ψυχολογική (εν ολίγοις μη με χωρίζεις, θ’ αρρωστήσω, θα πεθάνω) και ώρες ολόκληρες αναμονή κάτω από το σπίτι μου. Αυτό να συνεχίζεται για πολύ (μιλάμε ΠΟΛΥ!) καιρό μετά το χωρισμό, με όλο και αυξανόμενες παράλληλες αναφορές περί καταστροφής της ζωής του και απονιάς- είμαι μια άκαρδη σατανική τύπισσα που γουστάρει να καταστρέφει τις ζωές των ανθρώπων χωρίζοντάς τους, είναι προφανές νομίζω.  Και σιγά- σιγά περνάμε στο στάδιο που όχι, δε σταματά να ασχολείται και το ξεπερνά αλλά μεταπηδά στη φάση “youre a whore!”- πια το περιεχόμενο των μηνυμάτων είναι εν μέρει υβριστικό, εν μέρει απειλητικό- κιεγωθασουκαταστρεψωτηζωη. Να παρακολουθεί το ο,τι κάνω με κοινούς φίλους στο φακελοβιβλίο και να σχολιάζει ανάλογα. Creepiness. Και όλο αυτό για ένα χρόνο μετά το χωρισμό. Αρρωστημένες φάσεις.  

Συνεχίζουμε με ξένα αλλά γνωστά. Δω πρόκειται για πρώην που απειλεί μια φίλη με δημοσίευση υλικού από τη σχέση τους (γυμνές φωτογραφίες και τα συναφή, εικάζω) αν δεν επιστρέψει σε εκείνον. Εκβιασμοί, ωραίες καταστάσεις, μα, ναι!

Εν κατακλείδι. Πώς το λένε ; Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια; Ακριβώς αυτό. Μπορεί να ένιωθες μια ιδιαίτερη σύνδεση, δεν αντιλέγω. Μα όχι κι έτσι βρε παιδιά. Το να μείνει κάποια μαζί σας από λύπηση/φόβο δεν είναι αυτό που θέλετε. Ελπίζω, δηλαδή.



1 σχόλιο:

  1. Να καλωσορίσω και εγώ με την σειρά μου το παρών blog. Μια φιλική συμβουλή, πριν προχωρήσω στο κυρίως θέμα. Βάλε το widget στα δεξιά που περιέχει τα τελευταία σχόλια (όπως έχει κάνει και το ksenerotes). Έχει αξία να βλέπουμε όχι μόνο εάν υπάρχουν νέες αναρτήσεις αλλά και νέα σχόλια.

    Στο κυρίως πιάτο τώρα. Απαντώ στην αποστολέα του email. Αναφέρεις μέσα σε όλα

    "κάποια στιγμή για τους χι-ψι λόγους λέω να το διαλύσουμε"

    Γιατί βρε κοπέλια δεν μας λες τους χι-ψι λόγους; Εάν σε είχε απατήσει/δείρει κλπ σίγουρα θα τους έλεγες και μάλιστα στο στυλ "τι γουρούνια που είναι ΟΛΟΙ οι άντρες". Μάλλον δεν έβρισκες κανέναν εκείνη την περίοδο και ύστερα είτε βαρέθηκες είτε βρήκες άλλον.

    "είμαι μια άκαρδη σατανική τύπισσα που γουστάρει να καταστρέφει τις ζωές των ανθρώπων χωρίζοντάς τους, είναι προφανές νομίζω."

    Προφανώς το λες με ειρωνικά, αλλά σε κόβω να μην απέχει πολύ από την αλήθεια. Θα έλεγα ότι είσαι μια τύπισσα που γουστάρει να παίζει με τον άλλο, να τον έχει για λίγο καιρό πουλώντας έρωτα και όταν βαρεθεί, ψάχνει για καινούριο παιχνίδι. Θα σου πω όμως ένα μυστικό. Αυτός που τον βλέπεις σαν παιχνίδι έχει αισθήματα και τον πληγώνεις.

    Να ξέρεις ότι σε μια σχέση πρέπει και οι δύο να εργαστούν για αυτήν. Όταν λοιπόν ψάχνεσαι, κάνεις πράγματα, προσπαθείς να κάνεις την άλλη να αισθανθεί όμορφα και ξαφνικά σου πετάει ότι τόσο καιρό αυτή σε κορόιδευε, τότε σίγουρα χαλιέσαι.

    Τουλάχιστον ας ήσασταν τίμιες. Πες του κάτι σαν "Δεν βρήκα άλλον να με πηδάει τώρα και είσαι ο μόνος. Δεν σε πολυγουστάρω οπότε σε 2-3 μήνες ίσως το διαλύσω το παραμύθι." Εάν ο άλλος γουστάρει κάτι σοβαρό και μόνιμο τότε θα κάνει πίσω πριν δεθεί με εσένα. Εάν δεν κάνει πίσω τότε έχεις κάθε δικαίωμα να πεις "Εγώ ήμουν ξεκάθαρη, γιατί μου ζητάς τα ρέστα". Αλλά μόνο εάν όντως ήσουν ξεκάθαρη από την αρχή.

    Για να είμαστε σωστοί, ο τύπος είναι αξιοθρήνητος. Εάν ήμουν στην θέση του, απλά δεν θα σου ξαναμίλαγα. Άμα δε στην παρέα μου έπεφτε το όνομα σου σαν πιθανή σχέση κάποιου, θα του έλεγα να απομακρυνθεί όσο είναι καιρός. Όχι εκδικητικά, όπως ίσως πιστέψεις, αλλά για να τον προστατέψω από κάποια σαν εσένα.

    Είναι λοιπόν ο τυπάκος εντελώς λάθος αλλά λίγο έλεος. Δεν μπορεί να θες να βγεις και από επάνω αφού εσύ έκανες την πρώτη μαλακία.

    Μάλλον πρέπει να σε πληρώσει κάποιος με το ίδιο νόμισμα. Δηλαδή να σε κάνει να τον ερωτευτείς τρελά και αμέσως μετά να σε κάνει πέρα για τους ίδιους χι-ψι λόγους. Μόνο έτσι ίσως καταλάβεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή