Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Ξενέρωτοι στην πρώτη κίνηση vol 4.... and counting.



Ναι ναι. Αργώ να γράψω πού και πού αλλά έχουμε υποχρεώσεις παντός τύπου πλέον. Δεν υπάρχουν μόνο τα γκομενικά στη ζωή, αλλά και τα οικονομικά (τα της δουλειάς με λίγα λόγια).
Δεν θα πολυλογήσω τώρα, δεν έχω σκοπό να ζαλίζω. Κατευθείαν στο ψητό μας.


Είμαι που λέτε εγώ και μία φίλη μου, Σάββατο βράδυ και αποφασίζουμε με μια τρίτη φίλη μας να πάμε σε μαγαζί του κέντρου να πιούμε κάνα ποτό, να τα πούμε γιατί είχαμε χαθεί και τελείως κλπ. Είπαμε και σε μια τρίτη φίλη μας η οποία τελικά την ώρα που συναντηθήκαμε μας έστειλε σμς ότι έτυχε κάτι και δεν μπορούσε να φύγει από το σπίτι. Οι 2 μας λοιπόν, σετάκι.

Πάμε, καθόμαστε, ξεκινάμε να μιλάμε. Σημείωση: ένας γκόμενος με τον οποίο η φίλη μου είχε κόλλημα για ΧΡΟΝΙΑ αλλά δεν είχαν ποτέ σχέση (αυτός την έπαιρνε τηλέφωνο μόνο για να εκτονώνει πού και πού τις καύλες του κι αυτή η ΒΛΑΜΜΕΝΗ έτρεχε από πίσω σαν το σκυλί), μου είχε μανουριάσει μια σχέση 2 χρόνων, ενώ δεν με ήξερε καθόλου. Όταν λέω μανουριάσει, εννοώ να μου λέει ότι έχει δει τον γκόμενό μου με άλλες σε μια άκυρη πόλη εκτός Αττικής που συμπτωματικά ο γκόμενος μου είχε επισκεφτεί την περίοδο που έλεγε και τέτοια. Γενικά μας είχε αναμπουμπουλιάσει και εν τέλει χωρίσαμε. Φυσικά οι βαθύτερες αιτίες ήταν άλλης φύσης. Τουτέστιν, είχαμε σκυλοβαρεθεί ο ένας τον άλλον. Απλά με αυτό το περιστατικό, εγώ βρήκα το κουράγιο να του πω να πάει στο διάολο με λίγα λόγια και το λήξαμε το παραμύθι. (Μετά από 5 μήνες τα ξαναφτιάξαμε. Βλέπε ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ. Τραγικό λάθος παιδιά. Don't do it. Αλλά άλλο θέμα αυτό.)

Είχαμε βγει λοιπόν με την φίλη μου, συζητάγαμε για διάφορα, για τον εν λόγω γκόμενο, για τις δικές μου αποτυχίες (βλ. Ξενέρωτοι στην πρώτη κίνηση 1 2 και 3), μου έλεγε και κείνη για την 5ετή σχέση της που δεν πήγαινε άλλο και κράταγε μόνο για το θεαθήναι. Πίναμε λοιπόν το κρασί μας, λίγη κουβέντα λίγα γελάκια, χαλαρά πράγματα. Αλλά δεν μπόρεσα να μην προσέξω μια αντροπαρέα 6 ατόμων (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ! Ήταν κι άλλοι απλά δεν κοίταξα ποτέ τόσο εκτεταμένα ώστε να τους μετρήσω) που άκουσα να λένε καθαρά "καλή η κοκκινομάλλα αλλά και η μελαχρινή μαλάκα μου πωωω". Εγώ είμαι μελαχρινή. Η φίλη μου (τότε) κοκκινομάλλα. Άρα δεν το θεώρησα σύμπτωση.

Δεν θα σας πω ψέματα αγαπητά μου αρσενικά αναγνωστάκια. Είναι κολακευτικό κι ας είναι κάπως χοντροκομμένο. Γενικά, όταν μια γυναίκα νιώθει ότι "περνάει", εκτός κι αν η φάση είναι ΤΕΛΕΙΩΣ χυδαία και χύμα (βλ. αυτό με τα ΜΜΜ), κολακεύεται. ΜΗΝ διστάζετε να λέτε πώς βρίσκετε μια γυναίκα. Απλά μην το κάνετε με το καλημέρα σας. Αφήστε την λίγο να τσουρουφλιστεί. Να αναρωτηθεί, σας αρέσει; Έτσι την ιντριγκάρετε τη γυναίκα. Κλείνει η παρένθεση.

Που λέτε, λέω διακριτικά στη φίλη μου, "το άκουσες αυτό;". Το είχε ακούσει. Δεν είχε καμιά μας όρεξη γενικά, η άλλη είχε και γκόμενο, εγώ είχα φάει και τόσες ξενέρες τελευταία που είχα προαίσθημα ότι θα ήταν +1 ξενέρα στο τεφτέρι μου.

Δεν έπεσα έξω.

Πέρασε ένα δίωρο στο νερό και τα τυπάκια είχαν καρφωθεί τέρμα. Κοιτούσαν όλη την ώρα. Υπενθυμίζω ότι μιλάμε για 6+ μαντραχαλάδες. Στο μαγαζί δεν υπήρχε άλλη "καθαρή" γυναικοπαρέα, γι' αυτό μάλλον ήμασταν στο στόχαστρο. Παρ' όλα αυτά, δεν ήρθε ποτέ κανείς να μας μιλήσει (ενώ είχαμε 2 καρέκλες άδειες απέναντί μας), να μας πει το οτιδήποτε ή  τέλος πάντων να κάνει μια κίνηση βρε παιδιά. Αποφασίζουμε με τη φιλενάδα να πληρώσουμε και να τραβήξουμε προς τα σπίτια μας, ήταν και περασμένη η ώρα. Σηκωνόμαστε, παίρνουμε τα πράγματα μας και πάμε προς το δρόμο. Εκείνη τη στιγμή λοιπόν σηκώθηκε ΕΝΑΣ (1) από την εξαμελή παρέα και ήρθε προς το μέρος μας.

Α: Καλέ, φέυγετε;
Ν: Φεύγουμε.
Α: Εμένα με λένε *όνομα*, εσάς;
*Λέμε κι εμείς, μας ρώτησε και ηλικία κλπ, αν σπουδάζουμε και πάει λέγοντας.*
Φ: Λοιπόν εμείς φεύγαμε, καληνύχτα σου Α.
Α: Ε περιμένετε καλέ, τώρα γνωριστήκαμε!

Τι περιμένετε τώρα ως αντίδραση; Φυσικά να πει "ελάτε να σας κεράσουμε κάτι με την παρέα μου" ή "θέλετε να πάμε κάπου να πιούμε ένα δεύτερο ποτό" ή κάτι τέτοιο. Σωστά;

Α: Μου δίνετε τα facebooks σας;

Εκεί κέρωσα. Μου ήρθε να γελάσω αλλά δεν το έκανα. Ο τύπος έριχνε σε μένα 6 χρόνια και στη φίλη μου 7. Και μας ζητούσε το facebook. Ενώ είχαμε γνωριστεί αρπαχτά στο όρθιο. Το θεώρησα χαζό τουλάχιστον. Σόρρι. :p

Ν: Δεν έχω facebook, σόρρι.
Φ: Έχω εγώ.
Α: Για πες το.
Φ: *το λέει*
Α: Οκ σε έχω! Σε έκανα αντ μόλις! Να με κάνεις αξεπτ μόλις πας σπίτι ε! Καληνύχτα κοπέλες!

Εκείνη τη στιγμή γύρισε ΟΛΟ το τραπέζι και είπε με μια φωνή ΚΑΛΗΝΥΥΥΧΤΑ ΚΟΠΕΕΕΛΕΕΕΕΣ.

Σαχλαμάρες. 30+ χρονώ μουντρούχος και ζητάει fb από μικρότερες που κοτάει να πάει να γνωρίσει στο τραπέζι τους. Μακριά από μας. Περιττό να πω ότι η φίλη μου τον έκανε αξέπτ, δεν της μίλησε ποτέ, δεν της έκανε καν ένα λάηκ ρε παιδί μου έτσι για το θεαθήναι κι αυτός.

Αποκτήστε ρε λίγα κότσια. Εντυπωσιάζουν.

15 σχόλια:

  1. Ωωω ναι. Συμφωνώ καθέτως (οριζοντίως και διαγωνίως) με την κατακλείδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή μου φίλη, στη συγκεκριμένη ιστορία θεωρώ οτι έχεις και δίκιο και άδικο. Σίγουρα είναι τραγικό ένας άντρας στα 30+ να σε πλησιάζει στο παρα πέντε πριν φύγεις, μόνο και μόνο για να σου ζητήσει το Facebook!! Πέρα όμως απο τον χαζοβιόλη, ενδεχομένως στην παρέα να υπήρχαν και 1-2 σοβαρά παιδιά με διάθεση να έρθουν να σας πιάσουν κουβέντα. Τον λόγο για τον οποίον δεν το έπραξαν, τον ανέφερες απο μόνη σου. Έγραψες λοιπόν οτι καμία απο τις δυο σας δεν είχε διάθεση για νέες γνωριμίες (η φίλη σου δικαιολογημένα, εσυ όμως αδικαιολόγητα). Απο τα γραφόμενα σου συμπεραίνω οτι η στάση σας όλο το βράδυ ήταν κάπως άχρωμη, αοσμη και άγευστη. Επομένως, ποιός νοήμων άνθρωπος θα τολμούσε να έρθει να σας μιλήσει?
    Το να σχολιάζεις απλώς με τη φίλη σου ένα κοπλιμέντο που άκουσες και μετά να συνεχίζετε ατάραχες τη συζήτηση σας, επ'ουδενί αποτελεί ένδειξη ενδιαφέροντος και κάλεσμα προς τα αρσενικά που σας περιτριγυρίζουν. Τώρα βέβαια που είσαι σε σχέση και νιώθεις οτι βρίσκεσαι πάνω στο άλογο, ενδεχομένως όλα αυτά να μην έχουν σημασία για σένα. Καλό όμως είναι όλοι μας που και που να κάνουμε την αυτοκριτική μας ως άνθρωποι. Το να λέμε οτι για όλα φταίνε οι γυναίκες ή για όλα φταίνε οι άνδρες δυστυχώς δεν οδηγεί πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε δεν υπάρχουν κ Like εδώ να σου κάνω...Πολύ σωστός

      Διαγραφή
    2. Δεν είπα ότι φταίνε πουθενά οι άντρες! Επίσης δεν είπα πουθενά ότι όντως δεν έγινε όπως ακριβώς τα λες. Στην παρέα μπορεί να υπήρχε και η αδελφή ψυχή μου ξέρω γω. Το θέμα είναι ότι το θεωρώ ντροπή για κάποιον σε ηλικία που (ΠΙΘΑΝΟΝ με μεγάλα γράμματα) να ψάχνει κάτι πιο σοβαρό.
      Ε πώς αποκαλείς το "ΕΧΕΙΣ ΦΕΗΣΜΠΟΥΚ" ενώ εσύ είσαι στην πόρτα να μπάζει μέσα τ' αγιάζι.
      Επίσης στην ιστορία που περιγράφω, πρόσωπο δικό μου δεν υπήρχε, σινγκλ παρουσιάζομαι αλλά αρκετά πεσμένη και ξενερωμένοι γιατί όσα έχω περιγράψει σε αυτό το μπλογκ, συνέβαιναν την ίδια περίοδο.

      Διαγραφή
  3. Φοβάμαι οτι δεν κατάλαβες λέξη απο αυτά που σου έγραψα. Επιμένεις να μου λές για τον χαζοβιόλη, τον οποίο πρώτος εγώ επέκρινα και σου έδωσα δίκιο, και αποφεύγεις να απαντήσεις επι της ουσίας στην τοποθέτηση μου. Η ουσία λοιπόν είναι οτι δε δικαιούμαστε να παραπονιόμαστε οτι δε μας πλησιάζει κανείς, οταν η στάση μας, η διάθεση μας ή η γλώσσα του σώματος μας υποδυκνείουν το άκρως αντίθετο. Λες οτι δεν κατηγορείς τους ανδρες αλλα απο την άλλη τους επικρίνεις για το οτι δεν έχουν τα κότσια να κάνουν παιχνίδι. Το οτι υπάρχουν δυο κενές καρέκλες στο τραπέζι σου δε σημαίνει οτι θα έρθει ο άλλος στο άσχετο να κάτσει για να σου πιάσει κουβέντα, εκτός εαν είναι βλάκας ή σουρωμένος.
    Δυστυχώς υποπίπτεις στο ίδιο σφάλμα στο οποίο όλοι μας λίγο ή πολυ, όντες σε κάποια σχέση, έχουμε υποπέσει. Το σφάλμα λοιπόν είναι οτι κρίνουμε επιφανειακά ορισμένες καταστάσεις, του παρόντος ή του παρελθόντος, διότι πιστεύουμε οτι αυτές δε μας αγγίζουν πια. Και το πιστεύουμε αυτό διότι νιώθουμε "ασφάλεια" μεσα στο μικρόκοσμο της σχέσης μας. Σήμερα λοιπόν, που τυγχάνει να έχω μια σύντροφο στη ζωή μου, τι θα πρέπει να πώ σε έναν φίλο μου που είναι μπακούρι? Οτι δεν είναι δύσκολο να χτυπήσεις γκόμενα, έτσι γενικά και αόριστα, επειδη εγω το πέτυχα ή μήπως οτι δεν έχει τα κότσια να έρθει να σου μιλήσει χωρίς να με ενδιαφέρει εαν του έριξες καν μια ματιά?
    Βάλε λίγο το μυαλό σου να σκεφτεί και θα καταλάβεις αυτά που σου γράφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου φαίνεται ότι σε γενικές γραμμές έχεις δίκιο σε αυτά που λες σε σχέση με το συγκεκριμένο περιστατικό.. Εγώ είμαι κάπως ξενέρωτος και το αναγνωρίζω και γενικά θεωρώ τον εαυτό μου ως βασικό υπεύθυνο για τις αποτυχίες που έχω..

    Θέλω, όμως να σε ρωτήσω το εξής: όταν σου αρέσει κάποιος επιλέγεις να κάνεις την πρώτη κίνηση; Κι όταν λέω πρώτη κίνηση δεν εννοώ βλέμματα ή υπονοούμενα, αλλά να εκφράσεις ανοιχτά με λόγια ή πράξεις ένα ερωτικό ενδιαφέρον. Έχεις ζητήσει ποτέ από κάποιον άντρα να βγείτε ραντεβού; Πόσες γυναίκες το κάνουν αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα πράγματα είναι απλά!

    Οι γυναίκες θέλου αλλά δε θέλου, ψάχνουν το πρωτότυπο, θέλουν το διαφορετικό και το πολύ (€).
    Οι άντρες; Κότες. Έτσι μας κάνατε.

    Game is over λοιπόν, προχωρήστε στη ζωή σας.

    Άλλωστε όλοι ξέρουμε (ή νομίζουμε τουλάχιστον) πώς είναι το παιχνίδι και η κατάσταση.
    Άρα τι το πολυκουράζουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κανένας σας δεν ξέρει (από τους άντρες) σχεδόν πώς είναι το παιχνίδι. Νομίζετε ότι ξέρετε και μας ζαλίζετε τον έρωτα. Συγνώμη αν γίνομαι κακιά, αλλά αν δεν προσπαθείτε πώς περιμένετε αποτελέσματα? Θα σας έρθει η γυναίκα ουρανοκατέβατη? Δουλειά σας είναι να είστε κυνηγοί. Αν σας φοβίζει μία αντίδραση χλιαρή ή μια απάθεια πριν καν πάτε να μιλήσετε, να πάτε να παίξετε τάβλι και να μην κοιτάτε σαν χαζά 3 ώρες για να αποφασίσει ένας να έρθει να μιλήσει την ώρα που φεύγουμε με τα παλτό στο χέρι και να περιμένετε να σας ανοίξουμε τα πόδια. (Συγνώμη αν παραφέρθηκα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλεπεις μαλακισμένη τι σου λένε οι απο κάτω. Ηλίθιες ζητάτε και τα ρέστα. Σκασμός, γιατί είστε υπεύθυνες για την κατάσταση. Ψωνάρες, ε ψωνάρες.

      Διαγραφή
  7. Δε μπορώ παρα να συμφωνήσω μαζί σου Ελένη στο 100%.
    Όντως το Νούμερο έχει δίκιο εδώ.
    Απλά, και κίνηση να κάνουμε το πιθανότερο είναι να φάμε το άκυρο επειδή ψάχνετε το "πρωτότυπο".
    Εκτός απο αυτό, εσείς οι (ελληνίδες) κοπέλες απεχθάνεστε και αποφεύγετε το να γνωρίσετε κάποιον στο δρόμο - που κι εκεί είναι οι πιο πολλές πιθανότητες να βρείτε αυτό που σας κάνει - απ' ότι μέσω μιας παρέας. Έχεις δει τι ξυνίλα και ξενέρωμα βγάζετε όταν σας την πέσει κάποιος στο άσχετο; Μιλάμε πάντα για ευγενικό τρόπο ακόμα κι αν δεν είναι πρωτότυπο. Δε ξέρω, αλλά μου βγάζετε το πολύ απόλυτο στυλ ότι "κοιτάζω τη δουλειά μου" χωρίς να σας νοιάζει αν κάποιος σας κοιτάζει. Κι όταν πάρει ο κακόμοιρος την απόφαση να σας πλησιάζει, μόνο που δεν τον βρίζετε!
    Δε ξέρω, εγώ το άθλημα το έχω παρατήσει όχι μόνο γι' αυτό το λόγο, αλλά κυρίως γιατι έχω σχέση. Δεν παύω όμως να παρατηρώ τι γίνεται γύρω μου. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. θα συμφωνήσω με τον Αθηναίο,όταν πηγαίνεις σε μια παρέα που αποτελείται μόνο από γυναίκες και τις πλησιάζεις με ωραίο τρόπο και η άλλη ξαφνικά σου λέει ότι συνοδεύομαι και σου δείχνει τι δίπλα παρέα, ε τι να κάτσεις να κυνηγήσεις μετά ? λες και εγώ είμαι χαζός και δεν είδα πρώτα τι παίζει για να πάω να κάνω κίνηση,αν νομίζει η συγκεκριμένη ότι με αυτό κατάφερε κάτι,προφανώς και δεν ξέρει τι τις γίνεται...
    Εγώ είμαι ελεύθερος αλλά μετά από 4-5 κινήσεις που έκανα και αντιμετώπισα πάνω κάτω την ίδια συμπεριφορά με αυτή που περιέγραψα έχω αποφασίσει να μην ξανακάνω κίνηση,έχω παρατηρήσει αρκετές κοπέλες που μένουν στο κοίταγμα αντί να έρθουν να σου μιλήσουν εκείνες πρώτες..ε όταν αποφασίσουν να έρθουν τότε ίσως να αρχίζω να αναθεωρώ και να μην σας θεωρώ όλες ξενέρωτες,μέχρι τότε είστε ξενέρωτε και περαστικά σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απο τοτε που βγηκε αυτο το φεησμπουκ...χαθηκε το πραγματικο καμακι...ολοι αντρες αντι να την πεφτουμε κ ας τρωμε κ την πιτα κριβομαστε πισω απο μια οθονη κ κοιταμε κωλους κ ξανθιες...Εγω ειμαι τις αποψης βγες κ ψαξου απο τις 10 πεσιες, 1 θα σου κατσει δεν μπορει...σε λογικα παντα επιπεδα οχι καραγκιοζης...απλα την σημερον ημερα...γα...ει ο γεναιος κ οχι ο απλα ο ωραιος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα σπαμαρω λίγο, αλλά αν κάποιος θέλει, ας ρίξει μια ματιά στο blog μου: tagkomenikamou.blogspot.gr
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ενω αμα σου εδινε το κινητο θα το εδινες ε? Εχει τυχει να παω σε κοπελα και να της ζητησω τον αριθμο της, την εδωσα το κινητο να μ γραψει τον αριθμο της και μου εδωσε 9 νουμερα η μαλακισμενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή